Testimonial ondernemingsraad (OR)

13 sep 2016
Testimonial ondernemingsraad (OR)

Als advocaat arbeidsrecht, word ik geregeld ingeschakeld door Ondernemingsraden. Vrij recent ben ik door een Ondernemingsraad (OR) betrokken bij een adviesaanvraag over outsourcing van de gehele ICT afdeling, waarbij het personeel mee over ging naar de opdrachtnemer.

Al snel ontstond er daardoor een pensioenrechtelijk vraagstuk, waarbij ik de OR heb geadviseerd aanvullende vragen aan de bestuurder te stellen en deze antwoorden door een pensioenadviseur zelf te laten beoordelen omdat de expertise niet bij de OR aanwezig was.

De OR heeft daarbij Koenraad ingeschakeld die in deze kwestie snel en adequaat de OR van advies heeft voorzien tijdens de adviesaanvraag. Hierdoor was het voor hen duidelijk wat de exacte gevolgen voor het personeel was bij deze adviesaanvraag en hebben zij uiteindelijk advies kunnen uitbrengen.

De OR was op voorhand niet op de hoogte wat voor pensioenrechtelijke gevolgen een overname kon hebben en waren erg blij met het advies van Koenraad.

Koenraad is vakkundig, reageert snel en adequaat en laat zich niet van de wijs brengen door een eigengereide bestuurder, iets wat je juist nodig hebt als arbeidsrechtadvocaat die een OR bij staat.

Mocht u een pensioenadviseur nodig hebben, kan ik Koenraad dan ook van harte aanbevelen.

Rolie Conijn, Van Diepen van der Kroef Advocaten