Testimonial acquisitie en overname specialist

14 aug 2018
Testimonial acquisitie en overname specialist

Als overnameadviseur van OOR weet ik dat een niet goed uitgevoerde pensioenregeling kan leiden tot hoge claims. Claims die de waarde van het bedrijf danig uit kunnen hollen. 

Ik heb Koenraad ingeschakeld voor een cliënt van mij die het bedrijf waar hij werkzaam was over wilde nemen. Bij de eerste vragen van Koenraad bleek al gauw dat het advies van de pensioenadviseur van de verkoper niet deugde. Verkoper betoogde dat het allemaal wel mee zou vallen en uiteindelijk kwamen mijn cliënt en de verkoper overeen dat Koenraad mocht onderzoeken of, en zo ja welke, fouten waren gemaakt en welke gevolgen dat in de toekomst zou hebben. 

Koenraad rapporteerde mij in Jip en Janneketaal de conclusie: De adviseur heeft zijn werk niet goed gedaan, heeft sommige zaken niet vergeleken en onjuist gehandeld. De gevolgen zijn binnenkort al merkbaar. Er dreigt een forse claim en we moeten ernstig praten met de verkoper en zijn adviseur om te bezien hoe we alles in goede banen kunnen leiden. 

Koenraad met deze casus kon je al jouw ervaring en kwaliteiten inzetten en het is zeker dat mijn cliënt behoed wordt voor een forse claim. Hij weet nu dat niet elke pensioenadviseur een goede pensioenadviseur is en dat hij zich bij dergelijke beslissingen moet laten bijstaan door een onafhankelijke en aan alle kanten gecertificeerde adviseur zoals Koenraad. 

Ik beveel alle ondernemers met personeel aan om bij beslissingen over pensioenen Koenraad te raadplegen. Met zijn advies kunnen claims worden voorkomen of in ieder geval worden beperkt. Koenraad, je bent top, dank je wel voor de samenwerking.

Gerda Nobel RV, Overnameadviseur & Register Valuator bij OOR